30 Nisan 2011 Cumartesi

Bir Erkek Bir Kızı Sevdi Bir Hikaye Başlamadan Bitti

İkisi de tüketim toplumu tarafından kuşatılmıştı. İkisi de yalnızdı. İkisi de yüksek teknoloji karşısında çaresizdi. Peşlerinden koştukları bir davaları yoktu. Bir amaçları yoktu.

Kız yapmacık bir tavırla gülümsedi. Oysa içinden gülmek gelmiyordu. Çok ciddi olmak istiyordu. Bireysel sorunları vardı. Seni gördüğüme sevindim, dedi. Kafede Baha'dan "Kutupta Yaz Gibi" şarkısı çalıyordu. Kız içinden beni buraya niye çağırdı, diye geçirdi. Evlenme teklif etse hemen kabul ederdi. Mutsuzluğa bile razıydı. Hiçbir şey şimdikinden daha mutsuz edemezdi onu. Çocukları olurdu, akşam yemeğini hazırlar kocasını beklerdi. Telefon eder akşama gelirken ekmekle yoğurt al, derdi. Pazar günleri gazetelerin eklerini okurlardı. Konuşurlardı. Kavga ederler, barışırlardı. Bir günde hem mutlu hem mutsuz olurlardı.

Erkek kızın gözlerine baktı. Biraz cesaret bulsa kızın elini tutabilirdi. Keşke kız sözleriyle ona biraz cesaret verebilseydi. Neden bu kadar soğuk buz gibi karşısında oturuyordu. Kimbilir belki bir sevdiği vardı. Oysa erkek nerden bilsin kızın yapısı buydu. Biraz soğuk duruşu vardı. Aslında bu duruş kıza inanılmaz bir çekicilik katıyordu. Şu anda bile etraflarındaki bütün erkeklerin dikkatini çekmemiş miydi?.. kıskanmak değil daha çok gurur diyebileceğimiz bir duyguya kapıldı erkek. Şimdi evli olsak işte işte bu çekici kadın benim karım işte parmaklarımızda yüzüklerimiz biz buraya çay içmeye geldik edasıyla etrafına bakardı.

Erkek kızın yapmacık gülümsemesine takıldı. Takıntılı bir adam olmasaydı önemli değildi. Garson kıza yavşayan bir tavırla çaylarını getirdi. Müzik bitti şimdi Baha "İşte Bu Bizim Hikayemiz" şarkısını söylüyor.

Kız boşlukta tutunacak bir dal arıyor çünkü yalnız çünkü sevgisiz. Erkek reddedilirim korkusuyla evlenme teklifini yapmıyor. Çaylar bitiyor, müzik susuyor. Bir hikaye daha başlamadan bitiyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

:-) Askin oncesi de aska ve hikayeye ait sonrasi da.

Bu blogun basligi bile (yazilmadan oncesi ve sonrasi) ayri bir hikaye konusu: erkek bir kizi seviyor. Sevilen kiz yok adeta. Ve bunu yazan da bir kadin oysa. Ah sorgulamadan beynimize yerlestirilmis ve farkinda olmadan besleyip buyutuugumuz varsayimlarimiz ah!

lijepa djevojkaa dedi ki...

Benim kadın olmam neyi değiştirir ki? Dikkat edersen hem kız için hem de erkek için farkında olmandan eşit cümle kurmuşum. Ama bu hikaye burada bitmez bence bu ikisi evlenir, zamana ihtiyaçları var her ikisininde. Erkek neden kıza evlenme teklif edemiyor?..Oysa etseydi kız evet diyecekti. Kız ruhsal açıdan çöküntü içinde olduğu için erkek daha sağlıklı bir zamanda evlenme teklif edecek olabilir. Bilmiyorum.