30 Mart 2011 Çarşamba

Modern Zaman İlişkileri


Modern insanın sorunu kötü olması değil. Tersine, pratik nedenlerle, genelde iyi olmayı tercih ediyor. O sadece can sıkıntısından nefret ediyor. Canının sıkılması fikrinden dehşete kapılıyor!

Şimdiki zamanın tadının çıkarılmasına izin veren tek bir şey var o da yalnızlık ama herkes bunun tersini amaçlıyor.


Hep biraz acelemiz var; ödenmesi gereken faturalar, ev kirası, yaşamak için kazanılması gereken para, bunun için sattığımız diplomalarımız var. Aranması gereken müşteriler, okunması gereken mailler hep bir koşturmaca, atıştırararak geçiştirdiğimiz öğünler.

21. yüzyılda yaşamak demek acele etmek demek. Acelece edinilen sevgililer, acele yaşanan aşklar...Durup dinlenmeye vaktimiz yok. Suç kimin? Hepimizi içinde öğüten sistemin olmasın.

Bazen sevgiyi, aşkı ararken kendimizin ne denli uzağına düşeriz; bu sefer kendimizi bulmak için o sevgiden aşktan uzaklaşırız.

Bir filmde (Yeniden sev beni-2003) şöyle bir diyalog vardı:


-Ne oldu orda?

-Gencin biri işte.

-Seni tanıdığını mı sanmış?

-Hayır beni sevdiğini sanmış.


En kötüsü nedir biliyor musunuz? Birisinin sizi sevdiğini sanmak, sonra yanıldığınızı anlamak ve hayalkırıklığının kıyılarında dolaşmak.

Peki sevmek sevdiğini anlamak nasıl olur? Bence birdenbire olmaz. İlk kez gördüğünde bir kartopudur sadece, günler geçtikçe zihninin en ücra yamaçlarında yuvarlana yuvarlana büyür ve ansızın bir gece bir çığ halinde düşer üstüne. (Emrah Serbes'in kulakları çınlasın)


En büyük korkumuzda olduğumuz gibi görünmek. Hep oynanan oyunlar, üstlenilen roller. Bir kere de poz verme gerçek adam- gerçek kadın gibi davran, olduğun gibi ol.

Gerçekten birbirini seven iki insan her zaman birbirini mutlu etmeyebilir. Mutlu olmaya herkes vardır önemli olan mutsuzluğa da var mısın?

Behzat Ç. dizisinde Bahar Behzat'a evlenme teklif etmiş, Bahar düşünmek için süre istemişti. Düşündü ve kabul etmedi. "Mutsuz oluruz" dedi. Behzat, Bahar'a bakıp "Mutlu olunacak diye bir kural yok ki, biz de mutsuz olalım; olmaz mı?" diyerek yanıtladı. Mekan Gençlik Parkı'ydı.


Ayrılmak bile yetmiyor biz modern insanlara, facebook'ta arkadaşlıktan çıkarıyoruz,msn'de engelliyor, cep telefonumuzdan siliyoruz ki hafızasında yer tutmasın ve hafızamızda yer tutan her şeyi silmek istiyoruz.


Ayrılmayın REKLAMLARDAN SONRA bu yazı devam edecek!





2 yorum:

Ebru dedi ki...

Devam etsin mutlaka. Çok hoş değinmişsin.
Acelem var gidiyorum öptüm seni:) (diyerek gidiyoruz sayfalardan da hatta bazen okuyor yazmaya fırsat bulamıyoruz)

lijepa djevojkaa dedi ki...

Yıl olmuş 2011 ama insanoğlunun sorunları bitmemiş hatta artarak devam etmiş ama seviyorum bunu gözlemlemeyi yazmayı merak etme devam edecek:))