1 Haziran 2011 Çarşamba

İçimdeki Ego



Herkes her boku biliyordu ve ben hiçbir şey bilmiyordum. Bu yüzden kendimi eksik hissediyordum. Herkesin herşey hakkında bir fikri vardı ve bu bile korkunç bir şeydi. Oysa ne güzeldir "hiçbir fikrim yok" diyebilmek. Sanki tanıdığım tüm insanlar benden daha zeki, benden daha başarılı, benden daha masummuş gibi geliyordu. Belki annem ve babam beni dünyaya hiç getirmemeliydi.


İçimde anlatamadığım şeyler var; sanki tüm günahları ben işlemişim gibi. Yanacağız sonsuz bir ateşin içinde. Sonsuzluk kavramını bile beyin algılayamıyor. Hiç bitmeyecek sonu olmayan bir cehennem ateşi hiç sönmez çünkü sonsuzdur. Küçükken annem bu konular hakkında çok düşünenlerin delirdiğini söylerdi. Delirmemek için düşünmemek gerekirdi. Peki ya zaten deliysek?


Hayatımızı değiştirecek kişilerin değerini bilemeden yanıbaşımızdan gelip gittiler. Ve sevdiğim tüm yazarlar ya ölmüş ya da intihar etmiş. Bu kadar yalnız olmayı, anlaşılmamayı hayatın onca saçmalığını elbet haketmiyordum.


Sesimin duyulmasını istiyorum. Anlaşılmak istiyorum. Sevilmek istiyorum. Birinin vazgeçilmezi olmaya fena halde ihtiyacım var. Bana bağımlı benim de bağımlı olacağım hastalıklı bir şeye...

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Birinin vazgeçilmezi olmaya fena halde ihtiyacım var.

Bunu boyle apacik ya Murathan Mungan soyler ya da sen :-)

Ben vazgecilmezi bulmak istiyorum onun nesi olurum umurumda degil...

lijepa djevojkaa dedi ki...

ya vazgeçilmezin senden vazgeçmişse?

Eleştirel Günlük dedi ki...

Zorla guzellik olmaz ya! Vazgecmisse o onun sorunu yahu, bana ne... :-)

Strix dedi ki...

Ben de vazgeçilmezimi bulmayı isterim, vazgeçilmezi olmak bir başkasının bana ne katar ki?

Adsız dedi ki...

"Birinin vazgeçilmezi" olmak buyuk bir yuk gibi geliyor bana...

lijepa djevojkaa dedi ki...

Hiç birinin vazgeçilmezi olmadım bilmiyorum.Ama bunun üzerine bir yazı yazmak istiyorum anlatmak istediğim tam olarak bu değil çünkü.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Bekliyoruz. Guzel bir yazi olacagindan eminiz sevgili lijepa.

Adsız dedi ki...

"Ben ihtiyaç duyulmak istiyorum". !
Benim birisinin hayatında vazgeçilmez olmaya ihtiyacım var.
Bütün boş vaktimi, egomu ve dikkatimi yiyip bitiricek birine..
"Bana bağımlı biri". Aslına çok benzıyor .son satırın.daha bir çok alıntı var kesik kesik.ama bazıları gerçekten çok güzel.(: birazcık alıntı var.